(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
velikonoční perníčky
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky,20dkg moučkového cukru,12dkg másla,3 vejce,25dkg tekutého medu,1 prášek do pečiva,1 balení Směs koření do perníku(mám vyzkoušeno místo prášku do pečiva a směsi koření,že jsem dala normální kypřící prášek do perníku)Poleva:150g moučkového cukru,1 bílek,1 lžíce horké vody,šťáva z 1/2 citrónu
Postup přípravy
Na vále vypracujeme těsto,které necháme v lednici do druhého dne odležet pod mikrotenovým sáčkem.Poté vyválíme placku,vykrajujeme různé tvary a pečeme v troubě při teplotě asi 170°C na pečícím papíře do zrůžovění.Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou,kterou můžeme také obarvit potravinářskými barvami,takže perníčky jsou hezky barevné a dětem se líbí.Tyto perníčky dělám i na vánoce,ale použiji jiné tvary (vykrajovátka).Jsou pěkně vláčné a u nás ztvrdnout rozhodně nestihnou.
Ještě poznámka,nyní jsem je dělala s neteří na velikonoce a zapoměli jsme tam dát MED,ale těsto se velmi pěkně zadělávalo a na výsledku to až takovou závadu nemělo.Jenom byly trochu míň sladší.Takže kdo nemá med,může péct a perníčky bez medu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé